Een fototaart zelf maken met een frosty sheet doe je zo

Onze airco staat aan!

Zo maakt u zelf een fototaart

Bezorg ons je leukste foto en wij printen uw foto op een frosty sheet.
Leg uw foto op uw taart en klaar is kees!
 
Hieronder leest u meer over frosty sheets en hoe u deze best op uw taart plaatst.
 

Wat zijn frosty sheets?

Frosty sheets zijn gemaakt op basis van maïszetmeel en suiker en daardoor glutenvrij.
Ze hebben een heerlijke vanillesmaak.
 
De frosty sheets worden gedrukt met eetbare inkt.
 
Lees hieronder hoe u het suikervel moet aanbrengen en u scoort zeker en vast!
 

Hoe plaatst u de frosty sheet op uw taart?

Deze suikervellen zijn uitermate geschikt om op crème of slagroom te plaatsen. De print smelt er als het ware mee samen.
 
Voor het plaatsen van de fotoprint op dit soort ondergronden altijd eerst een laagje poedersuiker eronder strooien.
 
Gebruik steeds stevige, goed opgeklopte slagroom met minimum 40% vetgehalte.
Zo is er minder kans dat het vocht uit de slagroom komt.
 
Plaats de fototaart steeds in een kartonnen taartdoos in de koelkast.
Zo voorkomt u dat er condens op de foto valt.
 
De frosty sheets kunnen ook op een onderlaag van bavarois geplaats worden.
Deze wel eerst in de koelkast goed laten opstijven.
 
Voor het plaatsen van de frosty sheet op marsepein of rolfondant maakt u de ondergrond eerst licht vochtig.
Zorg wel dat er geen druppels op liggen!
 
U kan frosty sheets ook op ganache of royal icing aanbrengen.
Giet de gesmolten chocolade of ganache over uw taart.
Van zodra de chocolade iets is afgekoeld en begint te stollen kan u de frosty sheet aanbrengen.
 
Bij royal icing, de icing laten uitvloeien en van zodra deze begint te stollen, de frosty sheet aanbrengen.